søndag 7. juni 2015

Rull og tull med padlekjendisane

05.07 Sunnmørsposten har levert varene nokre dagar no! Knall oppslag med flotte folk om friluftsliv, verdival og livskvalitet. Det beste av alt er at det er desse damene eg skal leike meg med denne fredagskvelden!

Link til: Naturgleda veks når ho vert delt 
Link til: Ta din åre fatt

Friday night. No sign of summer yet. We went to Langevågen for rolling and practicing rescue techniques. Great fun in good company!

I Langevågen er det veldig bra shopping på Devoldfabrikken, og vi rekk ei kjapp runde der før vi sett kursen mot holmane og diverse øvingar. Det er ikkje tur, men bading som står på programmet.

Forefallande reperasjon før padleøkt.

Redning - drill.

Vi trente eigen- og kameratredning. Min personlege siger var 3 variantar med eigenredningar i greenlanden til Sygni. Det er ei utfordring med ocean cocpit. Denne har LC (large ocean cocpit). No trur eg sjansen for at eg treng eigenredning i slike kajakkar er minimal, det skal noko til at eg ikkje rullar meg opp. Det gjer uansett godt for sjølvkjensla å få til ting. 

Padling er ikkje berre blodig alvor 

Vi får testa, øvd, fått til noko, bomma på noko. Fliret sit laust og det er mykje humør. Vasstemperaturen er ikkje noko å skryte av, så etterkvart vert vi kalde. Siste post er taueøvingar. Det vert ALLTID styr med tauing, så det er lurt å gjere det med litt ulike case innimellom. Effektivt taulag

Evaluering. Grei start på helga og ein veldig fin fredagskveld på sjøen!


Rulling: Standard rulle begge sider, crook of arm begge sider og stormrulle på godsida. Kjekt å rulle i sjøen att, men ganske annleis enn bassenget (pga redningsvest og bekledning og heilt anna type oppdrift). 

3 kommentarer:

 1. A propos tauing - kommer du på noen tilfeller der det er fordel med v-tauing? Det sto helt stilt sist vi skulle teste det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer ikke på noen situasjoner. I reelle situasjoner er det mer enn nok styr med linjetauing, og tror mye av effekten forsvinner i vifta. Veldig lite å finne på det i nettsøk. Står ingenting om det i kajakkboka til Harald Rishovd heller.
   Parallellen til hundespann:
   Grønlandsstilen: hundene trekker i vifteform. Fordelen er at de da trekker uavhengig av hverandre og dette gir stor fleksibilitet.
   Nome-stilen: finner vi i Nord-Amerika og Canada og det er denne stilen som egner seg best i Norden pga. vegetasjonen. Hundene er festet til sleden parvis i liner. 3 - 12 hunder i spannet er det vanligste.
   Nordisk stil: Her går hundene i drag på en enkelt rekke. 1- 5 hunder i spannet er det vanligste. Dersom det er flere hunder i spannet er det vanlig at sleden har brems.

   Slett
  2. ... og det er da trekkkraft/fart man vil ha med tauing, ikke fleksibilitet, ref hundespann.
   Fint om du gir meg et tips om du kommer over noen nyttige situasjoner med viftetrekking.

   Slett