torsdag 15. november 2018

Kvalpadling 2018 - dag 1

10.11 Grytidleg opp, køyre frå Tromsø. Frå svarte natta gjennom blåtimen til grålysning. Venting på vegarbeid. Smalare og meir svingete vegar dess nærare vi kjem Skjervøy. Vind, men ikkje avskrekkande. Effektive og forventningsfulle gjorde vi oss klare. Rutina var på plass. Ete ei brødskive medan pakking, lys, ekstra vottar, lue og batteri til kamera lett tilgjengeleg. Ved på lur i kajakkane. VHF-sjekk. Plussgradene gjorde pakkinga og påkledninga enklare og meir behageleg.

På sjøen ca halv ti. 

Etter ca 4 km så såg vi første kvalen - og frå då var det kval overalt! Lenge! Knølkval og spekkhoggarar om kvarandre. Finner og halar, store og små blåst på lang og kort avstand. 

Knøl som dykkar (Foto: Kristin)

Morten "vassa" i kval. Han fekk seg og ei skikkeleg overrasking då ei knølgruppe kom opp med store gap rett bak kajakken hans (mindre enn 5 meter unna!). Link til videoen på TV2. 
Det var bursdagsgave god som gull på forskot.  

Få med seg opplevinga, vere tilstades der og då og ta litt bilde. Det er mykje som skal balanserast! 
I tillegg skulle eg halde styr på kajakk, åre, vind og bølgjer! Foto: Kristin



 Spekkhoggarar på kryssande kurs


Knøltog


Kvalpadlinga 2018 var offisielt opna - og det med glans! På 2 timar hadde eg sett meir kval enn samla på alle 5 kvalpadledagane i 2017. Kvænangen i frisk bris var heftig nok, og etter nokre timar var eg sliten, og diverse behov meldte seg. 

Novembersol på 70 grader nord. 

Rullesteinstrand, med veldig flott stein. Kristin hadde lyst å ta med halve stranda. 

Vi gjekk i land på Hekksteinen (nord). Etter røysting vart det 3 mot 2 for bål, så då vart det bål. Ingen angra på det. Bålsjefen rydda og fyra, og det vart rett så triveleg. Ein havert låg i fjæra og kikka på oss. 


Bålet gav varme, varm mat og salutt til slutt!

Fjorden gjekk kvit utpå og vi hadde sett meir kval enn vi klarte å fordøye. Vi sette difor kursen innover etter lunsj. Vi var heldige og kryssa fjorden då det var relativt lite vind. Det var framleis eit slags dagslys då vi kom inn til stranda. Morten held fram øvinga på redning og rulling.



Kvalpadling dag 1 - 13 km padling
Store opplevingar i stort landskap. 

Kartutsnitt endomondo - kvalpadling i eit nøtteskal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar