torsdag 28. mai 2015

Olderkalven og Ytrøy - Pinsepadling i Solund 2015

23.mai AAAAAHHHHH! Brukbart ver, fine folk og ein fantastisk plass. To speilegg i magen og klar for øyhopping i Solund!

A great day for kayaking in the archipelago of Solund. In between the islands the sea was calm and the wind was tolerable. We took a look at the exposed westside of the outer islands. The lighthouse of Utvær is the most westerly point of Norway. We only got a glimpse of it from afar. Next time, then... Great sightseeing and a lot to see - everywhere. Clear waters and a lot of colorful creatures to see under water in contrast to the weathered rocky environment above. 

Padleklare på Råkeneset

Små padlarar i stort landskap (Foto: Kristin B. Bjørkedal)

I ukjent landskap, nye sund og holmar og eit fast blikk på kartet innimellom. Overraskingane og opplevingane stod i kø. Første post var eit gammalt vrak.

Vrakpadling!

Vi kryssa over til Olderkalvene og øyane der. Litt motvind og fin sjø. Alden og øyane i Askvoll i horisonten.

Kristin i fint driv. HAVpadling er kjekt

I sunda kring Olderkalven fekk vi eit skikkeleg show. Ein måse kranglar med ein ravn om noko. Ei ørn kjem og grabbar noko frå måsen. Ørn nummer to kjem overraskande bakfrå og gjev ørn nummer ein skikkeleg lusing, med det resultat at ørn nummer ein får seg ein skikkeleg dukkert. Ørn nummer to flyg triumferande avgarde med byttet medan ørn nummer to hostar og harkar og kavar seg til overflata for å etterkvart sortere fjør og vingar for å komme seg i lufta att. Alt dette ca 10 meter frå kajakken til Kristin. 

Vi satsa på Skogsneset til lunsj med utsikt ned til Indrøy. Idyll, livd og sol. Bra plass for ferie- og fritidslunsj!

Skogsneset resort

Det er lov å late seg litt på tur!

Teambilde - kartlesing. 

Fiskeoppdrett. Verdiskaping må til skal det bu folk her ute. 

Vi for til Ytrøy for å sjå på storhavet. Drøymen om Utvær var allereie lagt på is, men det var greit å få det bekrefta. I dei tronge sunda på vestsida braut det stor og tung sjø innover. Ingen stad for kajakkpadlerar i dag. Flott å sjå kreftene herje. Ein triveleg kar med ein kjælen katt gav oss mykje gode tips om leirplassar og ruta vidare. Han kunne godt tenke seg kajakk sjølv, kom det fram etterkvart. 

Mildrid testar kreftene. 
Sundet i sør om ein skal på yttersida frå Ytrøy-bassenget

Sund nr 2. Det var ruskut å leggja utpå

Ytrøy

Utvær. Det næraste vi kom i dag. Heilt greit. 


Utvær ligg der til seinare. I dag var det betre å snirkle seg ut Lundsholet og sørover Ytre Steinsundet 


Fantastisk undervassverd i Lundsholet. 
Sjønellikar (som er eit dyr..) og digre sjøanemoner med diameter på minst 20 cm 

Vi var på leit etter Grønehellaren og steinalderspor. Med informasjon frå både internett og lokalbefolkninga var vi godt rusta - trudde vi i alle fall! Vi fann kyllaren der vi trudde det skulle vere, og la på veg etter alle potensielle sprekker i fjellet. 

Du skjønnar at du har vore litt ivrig, då du brått befinn deg 120 meter over havet, i tørrdrakt, med vest og skjørt og sydvest og svetten silar... Vi fann i grunn ikkje noko som vi trudde kunne vore den hellaren. Så send gjerne tips og bilde av staden om nokon har det.

Fin utsikt! Vi tek HMS'en på alvor og køyrer rednignsvest også på fjelltur!

Synkronpadling

Ein lang og innhaldsrik dag. Proppfull av inntrykk. Det var godt å lande på nordre Geilneset. Fin teltplass, litt vått etter to dagar med ekstremnedbør tidlegare i veka.

Leirliv

Kjapp bacalaomiddag (boksmat er undervudert!) og båling. Bra dag. 

Kart dag 2


GPS info: 25 km. Total tid 10 timar og 16 minutt. Tid i bevegelse: 5 timar og 40 minutt. 
Snittfart tid i bevegelse 4,3 km/t. Maksfart 7 km/t

2 kommentarer:

 1. Ferdigbaccalao er gode greier på tur så lenge det faktisk er fisk i den. Artig ørnehappening, den skulle jo vært filmet (men det skjønner man jo ofte ikke før etterpå)!

  Flott rapport, som vanlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan jo ta med mer fisk å putte oppi om man vil :) Skulle absolutt ha filma ja, men av og til må man bare bestemme seg for om man skal oppleve det som skjer eller tukle med kameraet!

   Slett