søndag 31. mai 2015

KYBIL - sesongstart 2015

28.05 Bedriftsidrettslaget til Kystverket, KYBIL, har kajakkar på lur. Terje og eg inviterte til padledag, for å sondere interessa. Vi var ein fin gjeng på 7 stk som møttes på Nørve. Dei fleste hadde lite padleerfaring, så vi tok ein runde med spørsmål og svar på land, litt om utstyr og prøvesatt kajakkane og stilte inn pedalar.

Taking my colleagues kayaking! The company sports have a few kayaks. Now we show people how to use them, and hopefully we'll have many after work- sessions during summer. Great gang, and they were very talented too! 

Litt tips før avgang (Foto: Terje Midsund)

Då var det berre å hive gjengen på sjøen og håpe på det beste.

Kystverketsfolk er sporty folk som kastar seg i det. Det var skvalpesjø og litt trekk, så vi heldt oss innaskjærs. Etter nokre rundar med utforsking av padletak, svinging og kollidering padla vi inn Nørvesundet til museet. Fin tur på ca 3 km totalt og mange blide fjes.

Straum i Taskesundet

Kjekk gjeng! Potensielt veeeeeldig bra padlemiljø her!

Vi demonstrerte litt ulike redningar til slutt, slik at i alle fall ein av oss (dvs eg) skulle vere våt før vi gjekk heim. Kameratredning og cowboyentring gjekk bra (i Hasle explorer) men åreposeredning fekk eg ikkje til. Moralen er: Det du har øvd på funkar best!

Utfordringa framover no vert å lære folk akkurat nok til at dei vert meir gira på padling, og lite nok til at dei melder seg på eit skikkeleg grunnkurs med meir pedagogiske folk enn meg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar