tirsdag 24. april 2012

Rambjørhornet (815 moh)

Dag 2 på jentetoppturhelga var grå og trist. Det vil seie; veret var grått og trist. Humøret i hytta var det ikkje noko å seie på. Ut på tur skulle vi i alle fall! Gruppa mi skulle på rundtur Rambjørhornet - Sandhornet.

Kristin klar med splitter nytt splitboard!

Vi såg fjella då vi køyrde ned dalen. I dag var det lenger trasking på traktorveg, omtrent 20 minutt. "Dagmar" hadde sett spor, og sjølv med feller har ein ikkje spesielt godt feste på granbar og bark.


Opp til ein støl og opp dalen. Skavlane hang langs toppen. Vi kryssa elva og gjekk ryggen opp til Rambjøra. Det vart gråare og gråare. Urpu viste oss bauting og vi terpa litt på det. Ho forklarte korleis vi kunne gå utan hel-løftar viss vi valde gode linjer. Ho la sporet slik at eg gjekk med lav hel heile vegen. Det var behageleg og vi såg kor effektivt det var samanlikna med den andre gruppa som var på veg opp.
Det var ganske bratt og laust siste delen opp, så vi fekk bruk for bautinga. På toppen hadde vi kanonutsikt ned til Ørsta. Skodda dekka det meste andre, men eg trur det er bra utsikt til alpine sunnmørsfjell herifrå. No låg toppen på Sandhornet i skodda, og det var lite freistande å gå over ei smal egg og inn i skydekket. Meldingane var tilskyande utover dagen, så det var ingen grunn til å vente for lenge på toppen heller.

Eva på veg opp

Toppen!

Ned er som vanleg trasig. Blaut og tung snø. Eg turde ikkje svinge i øverste del,så det vart litt bauting nedatt og. Irriterande altso. Etterkvart vart det litt slakkare, og då kjem det seg litt. Vi kom akkurat ned då det byrja å regne for alvor. Bra timing!


Sidan turen vart litt kortare, så rakk vi kafe i Ørsta. Denne gongen gjekk vi på "fru Svendsen". Dette er ein super kafè med heimelaga mat og kaker og mykje sjarm i eit freda bygg midt i Ørsta sentrum. Verd ein stopp i seg sjølv! Ann Elin som eig kafeen var også med på toppturhelga. I tillegg til kafè så har dei lukka lag og masse kulturarrangement.  

Super dag vart avslutta med badstu, middag og lysbilder på Standalhytta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar