søndag 21. desember 2014

Solsnu og desemberrulling

21.12.14 Den kortaste dagen i år. Vi nyttar han godt, og er ute i grålysninga og blåtimen. Ruskete på håret, ull og fleece, og blide fjes.

Studiostranda

Det var stor flo og stranda var full av tare. Har det vore tråling her ute? Små bølgjer bryt mot stranda, og vi vert splasjvåte før vi kjem ut. Det er stor dønning, og særleg vestafor moloane. Kvalneset går kvitt. Vi kjem nærare og ser det bryt godt på heile "revet". Slik har vi aldri sett Giske før. Vi sett kursen mot eit område som ser fint ut, med brott både innafor og utanfor. Då vi kjem nærare ser vi at den einaste grunnen til at det ser fint ut er at blgjene bryt ANDRE vegen. Vi kryssar likevel, får ein god surf og eit stykke med krevjande rotesjø. Giske rundt skuffar aldri! Sygni padla greenland i dag, og fekk testa både det eine og andre - og det gjekk brillefint.  

Det vart ikkje skikkeleg lyst. Det var heller ikkje kaldt. +4. Desemberrulla vart gjennomført og dokumentert! Rart å rulle med muffer, Det gjer eg sjeldan, og det gjer noko med heile timinga. Om eg skal padle med muffer på vinteren må eg rulle meir med muffer. 
No har eg rulla i sjøen kvar månad gjennom heile 2014!

Kva skal vere stigninga neste år? Alle månader må rullast inn på begge sider? Nye ruller for kvar månad? 

Desemberrulle (Foto: Sygni)


1 kommentar:

  1. Skjønner jeg må ta fram vintermuffene. Sommermuffene lager ikke noe muffens, kanskje jeg får meg en overraskelse plutselig.

    SvarSlett