fredag 27. juni 2014

Hallehornet (913 moh)

26.06 Lange lyse kveldar og fint ver. Eg er på turkøyret for tida. Heldigvis er det fleire som er gira på fjellet om ettermiddagane. Rundtur var planen og vi starta på Melbøsætra (Erdalen, Barstadvika). Vi gjekk stien mot Molladalen og kom etterkvart opp i eit flott og rått landskap!

Utsiktspunkt mot Molladalstindane.

Breie glis på alle mann. Slike utsikter kan vi like. 

No hadde vi i grunn ikkje tenkt oss inn i Molladalen, men tok av stien ved Tunga. Vi gjekk stien, og sjekka ikkje kartet og enda på eit utilsikta utsiktspunkt mot Molledalstaggane. Slike "feil" går i kategorien verdifull avstikkar! Det var berre å komme seg ned att til elva og ta det på nytt. Den stien som var merkt på kartet var usynlig i terrenget. Gunhild har kontroll på teknologien, og GPS-kontrollerte at vi var på rett stad. Vi gjekk etter GPS'en i terrenget og kom inn på ei svak rås før kryssing av nokre sva. Det ser ikkje ut som det er greit å gå her, verken på kartet eller i terrenget frå avstand, men det var heilt kurant. 


Rett før kryssing over svaa og utsikt over leikegrinda for dagen.Hallehornet bakerst, "Midthornet" og Middagshornet til venstre. "Midthornet" har vi døypt sjølv, så om nokon veit kva denne eigentleg heiter, så legg gjerne inn ein kommentar! 

Ny vinkle mot Klovetind

Ved Midtivatnet og Hallehornet.

Gunhild demonstrerte klinometerfunksjon som viste 27 grader helning på brattaste del av ryggen til Hallehornet. Artig med litt faktisk forskning. 

Synnøve fjellvandrar mot Brillevatnet og Romedalstinden (som låg i skodda heile dagen).

Ny fjellrekke og vi måtte kikke over kanten ned i Romedalen. 

Eg er ikkje sikker på kva som er kva i tinderekka mellom Romedalen og Langedalen, men Høgehornet, Sveddalstinden, Raufonndalstindane, Kjerringa med fleire ligg i det massivet der.  

Ryggen frå Hallehornet mot Middagshornet. Gunhild peika ut nye ruter til meg. 

Vestveggen på Hallehornet, Steinstøylen og Romedalen. 

Ryggen frå andre sida, mot Hallehornet. Skikkeleg kult fjell det der. 

Ryggen vidare mot Middagshornet. 

På "Midthornet". 

Så kom skodda, og vi tok avgjerda om å gå rett ned att til Storfossen i staden for over Middagshornet. 
Det er godt at vi har noko til gode? Det var ein flott egg/rygg, og hit skal vi tilbake fleire gonger! Det er mange moglege ruter over Middagshornet, og ryggen vidare ut til Hallehornet er vel verd å gå fleire gonger. 

Hallehornet - skikkeleg bra fjell! 
  
Takk for turen!


Runden vart ca 11 km lang med ca 850 høgdemeter. Vi brukte 5 timar totalt inkludert mat- og fotopausar.

2 kommentarer:

  1. Ja den turen så spennende ut gitt! Må førest opp på turlisten:)))

    SvarSlett
  2. Det der så spennende ut ja! Hadde det vært innafor rekkevidde hadde det nok gått tvert inn på min liste også. :)

    SvarSlett