fredag 8. juni 2012

Borgundfjorden rundt

Onsdag 6. juni var kystverksgjengen på vatnet att! Yr.no meldte kuling og det einaste som har vore stabilt i det siste er at nordavinden er ustabil. Vi satsa difor på fjordpadling. Og kor herleg vart vel det!

Første strekk vart Nørve - Slinningen. Her er det mykje aktuelt å sjekke ut: "sakte fart"-skilt, riksantikvarskandalesak med Slinningsbua, moderne arkitektur, kor-mykje-kveldssol-har-dei-eigentleg-her-vurderingar og førebuingar til det tradisjonsrike St. Hansbålet på moloen.

Bålmakarane er i rute! Vi har sjekka...

Langevågsholmane neste. Breisundet har aldri vore så smalt eller så stille. Kuling meg her og der. Vindsstille som i 0 (null!) vind vart det.

Breisundet og Sukkertoppen

Nye folk på tur betyr nye historier, og at eg kan fortelje opp att mine gamle.. Endeleg ein tur utan kamp mot vind, klokke, svolt eller andre ulumskheiter. For første gong i år!
Blikk stille og snirkling mellom Langevågsholmane.

Eg testar svingtak (Foto: Terje)

Endeleg ein kveld der det freista å øve litt teknikk. Svingtak. Baugtak, sveipetak og telemarksving. Var det slik det var ja? Litt rusten, men Nukaen er på lag. Herleg! Livet er å nyte slike kveldar. I kveld var det skikkeleg kose tur - vi hadde eit hav av tid; snoka, prata og sugde til oss kvar stråle av kveldssola. Terje stod for serveringa.

Trude - alltid blid i kajakk!

Vi utforska eit nytt potensielt spennande prosjekt, så følg med! Sunnmøre Museum er ingen trygg plass om vi er på rett stad på rette flomålet..

Kjekt å sjå at det begynner å verte liv på sjøen att. Småbåtar, seglbåtar, kajakkpadlarar (i fleng!) gås og ærfugl, og andre turistar (Actin). I kveld vart vi til og med filma med modellfly!

Eg runda av kvelden med kameratredning med Trude. Ho både redda og vart redda etter alle kunstens reglar. Ny-drakta var tett, og sjølvtilliten stigande!

Borgundfjorden rundt vart ca 13 km.

1 kommentar:

  1. Ja godt å komme seg unna den stabile nordavinden:))) Padlet litt på borgundfjorden forrige helg og tenke at dit skal jeg igjen og utforske mer. Paddeflatt hav/sjø er et sjelden tilfelle:)))

    God helg:))

    SvarSlett