søndag 3. februar 2019

Snøbygesurf

3. februar Tunge snøfiller dalte ned. Dårleg sikt og dårleg brøyta. Oppvarming med snømåking i tørrdrakta. Kajakken full av snø etter ei natt på biltaket. Det er berre spesielt interesserte som fer ut på surf på slike dagar. Altså oss. Etter opplevinga dagen før så håpte vi på surf med spekkhoggar - og var einige om at eventuell kval trumfa surf.

Liknar på vinterpadling


Alnes i vinterdrakt. 

Februarrulle inne i hamna - sjekk. Vi måtte utom for å finne bølgjer. Roger starta med ein supersurf. Deretter var det rotete mønster og vanskeleg å fange surf. Vi for inn på stranda og prøvde oss litt der og, men det var ikkje særleg bra der heller. Sjøen fall, og vi venta at det vart betre forhold utover dagen. Då vi tok lunsj var sjølvtillita låg. Eg hadde ikkje klart å fange meir enn eit par surfar heile føremiddagen.

Innpakka i fjellduken, med varm lunsj i magen, var det freistande å berre gje seg for dagen. Frode finta meg ut med ei lissepasning (i overført betydning), og brått var eg på veg utover att. Noko som eg i ettertid er veldig glad for! Del 2 vart nemleg både lysfest og surfefest! Det var perfekte forhold der ei stund og den låge vintersola og bygene spelte kvarandre opp til eit dramatisk himmelshow. 

Utover for økt nummer to for dagen. Lysfest i startgropa. Hammertime!

Jaggu kom han seg med - P&H Delphin 

Lekkert i pastell! 
Masse flotte surfar, høg på livet, ny sjølvtillit. FOR EIN DAG! Ingen kval, men det gjorde ikkje det slag. Kolonnene i tunellen går oftare og det opnar for meir leik utover våren.

I rein distansepadling: ca 6,5 km. Med surfinga? Truleg det dobbelte. 1 kommentar:

  1. Trur eg ventar med snøbygesurfing......Tenkjer mai/juni er ei betre tid å ta opp at den slags....Såg heftig ut der på slutten!

    SvarSlett