lørdag 11. oktober 2014

Padling og redningsøvingar i Ulstein

11.10 Endeleg klaffa det at eg kunne hive meg med på FB- invitasjonen frå Arnfinn.Fin laurdagssyssel å nyte ein solskinnsdag på Ulsteinfjorden i lag med trivelege padlefolk som eg ikkje har sett på lenge. Vi hadde mumla om redningar og tenkt nokre scenarioer på chattemeldingar i førkant.

Ulsteinvik

Elin ikkje rådlaus med halv åre

Elin og Mildrid med fleire hadde gjort god reklame for HKK kvelden før: Link til NRK Møre og Romsdal

Mildrid strålar om kapp med kajakken sin..

Ulsteinvik

Rast og godstemning på ein liten holme nord for Dimna.

Ørnereir. Ikkje nokon heime men vi såg minst 50 hegrar på vegen

Arnfinn i Play'en sin

Flott tur, deileg lunsj i sola, godt å vere på sjøen og triveleg selskap! Dei som hadde lyst la opp til ei økt ved stranda med meir baderelaterte aktivitetar. 

Mildrid scullar gullkajakken

Eg fekk teke oktober-rulla. 4-5 ruller (standard, grønnlandsåre) som sat slik nokonlunde fekk rullesjølvtillita opp på eit akseptebelt nivå att. Dei siste turane på Alnes har tæra hardt på den. 

Frank ruller

Arnfinn hadde ønska seg øving på bevistlaus person. Greit å ta ein runde på det. Det er enkelt i teorien. Om avstanden er litt større enn 50 cm frå start går tida fort, og det er fort gjort at det vert litt kluss med årer og vippetak. Eg ser dessutan at det er mykje tyngre for meg å vippe personar som har kjølkajakk enn personar som har flatbotna kajakk. Greit å ha øvd litt på - og måtte vi aldri få bruk for det!

Frank er "bevisstlaus" og vi øver

Eg ønska meg to kajakkar i vatnet samstundes utan moglegheit for egenredning. Mildrid og eg testa først, og så var det karane sin tur. Også her var det greit med ein gjennomgang, og vi plukka med oss nokre triks for å korte ned tidsbruken. 

To i vatnet

Få tømt ein kajakk..

Få førstemann ombord i tømt kajakk

Rollebytte

Kjekk dag med nyttige øvingar. Sjøen har begynt å verte kaldare no, det kjenner vi godt. 

10 km totalt med att og fram på redningsøkta


2 kommentarer:

  1. Det der er ein draum for meg å prøve! Ein draum, men likevel så er eg pissredd for å gå steget og gjere det! TENK om eg går rundt og får vatn i nasa!!

    SvarSlett