fredag 7. juni 2013

Eg - ein surfar!

5. juni. Møte i Oslo, og planlagt padleøkt med aktivitetsleiarar på Blimsanden om ettermiddagen. Kvardagar kan vere så mangt. Stor spenning under innflyginga på sete 17A: Korleis er forholda?

Alnes.
Såg ut som veldig fine dønningar det som kom innover der.

AiAiAi. Kva gjer vi no? Oppmøte på Blimsanden. Heldigvis var dei andre gira på Alnes og.
NB: Alnes er ikkje nybegynnarstad for padling altså! Du må vite kva du gjer, og med kven, før du legg turen hit.

For nokre forhold! Når vi kjem ned der er eg litt i tvil om eg i det heile kjem meg ut.. Nokre brettsurfarar var uti allereie.

Stein og skum  - dei første metrane er dei mest krevjande..

Bølge på bølge. Blått, turkis, grønt, kvitt skum. Seint og jamt. Drønn, rumlerumle. Drønn rumlerumle
når det bryt.

For nokre forhold! Perfekt! Ikkje for mykje kraft i bølgjene, men meir enn rikeleg. Serie på serie. Første bølga eg prøver meg på er litt i største laget, eg bikkar rundt og fumle fumle - RULLAR MEG OPP ATT! Har berre ei rulle på ei side som sitt som den skal, men gu' så greit. Det funkar i massevis.

Mange flotte surfar på alle tre. Nokre store bølgjer. Rullar på nytt, rett inn i sidesurf og det går aldeles utmerka. Sjølvtillita veks og etter ei stund går eg rett inn i ei ny stor ei. Då vert eg så sentrifugert at eg vert dratt ut av setet. Kjem meg liksom ikkje heilt inn i posisjon eller fast i kajakken før eg tenker at skitt au - og går ut av kajakken. Held på åra, og let kajakken gå på innsida av meg. Kajakken fer, men ikkje så fort som frykta, og eg fer ingeplass spesielt fort. Etter eit par bølgjer er Edd og Kenneth der. Ein plukkar opp kajakken med cowtail og eg heng på bakdekk til den andre utforbi brotsona. Kjapt, effektivt og utan meir tau og vas enn naudsynt. Tømt kajakk og versågod - nytt forsøk. Greit å ha prøvd. Eg får masse tips og prøver å ta til meg. Det flør. Bølgjene vert slakkare og færre bryt.


 Flott ramme: Sol, vindstille, fantastisk natur og dønningane på rad og rekke.

Lenger mellom dei gode bølgjene etterkvart, men dei som kjem no er verkeleg gode. Ikkje for store eller bratte - berre perfekte. Sygni kunne dessverre ikkje vere med, men kom rett frå skuleavslutning med ungane på slep, for å få med seg litt surfing frå stranda. Så her er nokre av hennar blinkskot frå siste del av padleøkta:
Typisk at ein går på nokre av dei første bølgjene i sette, og får mange fine i mot på veg ut att..
(Foto: Sygni)

 
Flotte bølgjer på rad og rekke (Foto: Sygni)

Kveldens tre S-ar var Surf, Sidesurf og Støttetak. (Foto: Sygni)

Ups. Støttetak og litt flaks her


For nokre forhold! For ein kveld! For ein padlegjeng! - og best av alt: 15 min heimanfrå.....

Note to self: Øv på re-entry og rulle....

3 kommentarer: