onsdag 26. september 2012

Solskinnspadling i Sildegapet

I alle fall nesten. Vi såg ut i Sildegapet. Veldig fine forhold. Lite vind, sol og lettskya. Det var godt å få ein litt urvete teltkropp i bevegelse.

Mot Ytre Fure og "Signalen" på Stadlandet

Selja - Silda var første etappe. Berre litt dønning og fin sjø. 

Stø kurs mot Silda og Vågsøylandet

Frå yttersida på Silda mot Skongsnes fyr. Ikkje i dag, men kanskje seinare?

Sjokoladeflåte med utsikt til Nordfjordfjella.
Hornelen stikk fram bak der. Ikkje i dag, men kanskje seinare den og?

Ulvesund fyr!

Eg er veldig nøgd med at det vart eit fyrbesøk i løpet av helga. Ulvesund var idyllisk og koseleg. Her er det søndagskafe og moglegheiter for overnatting. Det var litt rart her og, for det var både tunet i skogen og fyr samstundes. 

 Fyret i skogen? Turstimerking i Vågsøy? Her har vel Kystverket bomma litt?

Originalfyret vart sett opp i 1970, og bifyret i skogen i 1932. Det er for å unngå dei mange farlege grunnene utanfor Nordvågsøy at overettfyra er sett opp. Marginane er små og linjene er gjevne med kvart grads nøyaktigheit. Fyrlista advarar mot ei grunne, 13 m djup, som bryt i stor sjø. Det var og ein gevinst med to godt synlege dagmerke overett. Endå betre vart det etter at både fyr og fyrlykt vart måla med oransje loddrette striper (fritt etter Wikipedia). 

Ulvesund fyr og Sildegapet


Etter eit godt tips frå ein kollega for vi inn i Osmundsvågen. Litt nordnorsk fiskeværstemning, og ein fin plass. Det var ikkje så godt å sjå spor etter fordums handelsstad og storheitstid, men verd ein avstikkar. Bittelitt meir vind og sjø frå sida, men framleis veldig fine padleforhold då vi starta på siste etappe for dagen over til Venøya. Der bør det jo vere fint i telte?

Sygni med Silda bak

Nina med Flatraket bak. Der var det ein stor fabrikk. Ingen av oss kunne komme på kva Flatraket var kjent for. Gruble, gruble. (Google seier: AS Fiskevegn; fiber, tauverk og fiskeredskap)

Triveleg på Venøya!

Vips var det kveld. Med eit migrenefråfall var vi tre glupske damer som kasta oss over verdas beste biff (marinert med godsaker, vogga i kajakk i eit døgn..namnam). Bålet vart tent (no begynner vi verkeleg å verte gode på dette altså!). Ro i leiren. Nina og eg mimra litt frå ASKR, og sakna Gøran (og sangferdigheitene hans) eit lite sekund eller to. Trude viste nye talent og sang "Til Heimbygda" (Sykkylvssangen) med den vakraste stemma du kan tenke deg. Snufs. Vestlandshjartet var sprekkferdig. 

Morgonstund i basecamp Venøya (frost om natta, begge nettene).

Nok ein strålande dag! Kva har vi gjort for å fortene dette?

Meg. Nøgd. Sildegapet. Stad. (Foto: Trude)

Søndagen gav ikkje akkurat utfordrande padling. Det er fasinerande kor havblikk det kan være i eit så berykta verhardt område. Vi padla yttersida av Barmen nordover, og tilbake til Selje.

Trude. Nøgd. Stadlandet. Spegl?

Innover mot Selje. Finn ein feil!

Vi hadde god tid til til Nina skulle på ekspressen sørover. Siste kaffikoppen på Selja, denne gongen på innsida. Septemberpadling er strålande! Eg vil meir på tur!


Kart

Turen vart totalt 32 km.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar