mandag 25. april 2011

Langfredag med langpadling

Ein litt sliten kropp med vassblemmer i nevane kom fort i gang etter ein kikk ut glaset. Full sommar!

Fjaler si kyststripe skulle utforskast. Som Ingrid Espelid juksa vi litt, og starta med ferja til Fure. Noko mot straumen sidan alle andre glade padlarar for ut på VÅRSLEPP i Bulandet med den andre ferja.

Utsikt mot Lammetun frå ferja - her skal vi ut og rundt i løpet av dagen.

Lunsj på Einingsneset. Vilnesfjorden og øyane. Vakkert!

Lammetun med campingen og eit godt bevart kystfort som tyskerane laga under 2. verdskrig. Best å utforske det frå land, men godt synleg frå sjøen og.

Utsida av Lammetun var fantastisk fin. Ope hav og brus frå dønningar sjølv om det var heilt stilt på sjøen. Små holmar og skjer, og krystallklare grunner med mykje liv og fargerike vekstar.  Alden tek seg godt ut frå denne vinkelen og.

Korssundet! Eit eldorado for småbåtar og historisk spennande. Like til venstre for brua stikk krossen fram. Vi padla gjennom og såg sognesjø og leia strake vegen til Bergen. Men det får bli ein anna dag.

Krossen i Korssund

Krossen er 4 meter høg, og er det største keltiske steinkorset i Norge frå den første kriste tida. Soga seier at i området her vart Olav den heilage jaga av fiendar når han dreiv og kristna landet. Han segla rett på berget, det opna seg for han og det vart eit sund. Då bøygde folk seg for den nye guden (og tilfeldigvis også for kongen...) og det vart sett opp ein stor kross og døypefont som vi kan sjå den dag i dag i Korssundet.

Dessutan er krossen i kommunevåpenet til Askvoll, ettersom området her høyrde til Askvoll kommune fram til 1990 og kommunereguleringa då. Og det er lov å gifte seg her. Det er no for meir spesielt interesserte.

1000 år seinare er det fint å dingle med beina og ete is i Korssundet.

Påsketuristen Nina

Sjelden vi padlar til Møkalasset frå sørvest.

Vi padla heilt heim og fekk 27,5 km på teljaren. Turen tok ca 7 timar. Det viser seg at vassblemmer ikkje vert så mykje verre dag to. Og området vest for Lammetun skal padlast meir! Cirkumnavigering Lammetun fullført.

1 kommentar:

  1. Høres ut som dere hadde en fantastisk tur!!! =)
    Gleder meg til i morgen! =)))

    SvarSlett