onsdag 18. november 2015

Vengsøya - Kvalpadling 2015

13.11 Ny dag - nye moglegheiter. Vi berekna enormt god tid til ferga. Bellvika er nærare enn ein trur. I grålysninga for vi over. Fjorden låg still og det var ikkje kval å sjå. På Vengsøya la vi ut med mål om å padle sørover mot vinden først, og få medvind heim. Den planen varte i ca 5 minutt til vi såg første blåsten i nord. Kvalpadling er kvalpadling.  

We were enjoying November hollidays in Troms and padling together with whales. Killer whales near by us and humpback whales in the horizon. Sunrise changing directly to sunset. Magic light and great company.  

Soloppgang ved Vengsøya

Mildrid med kurs mot Musvær

Det var eit par knølkvalar i Vengsøyleia, men dei vart oppsøkt av småbåtar og for rett til havs. Vi var skikkeleg i tvil om vi skulle satse på Musvær eller Vågsøysundet resten av dagen. Medan vi sat der med beslutningsvegring kom det spekkhoggarar ut leia. Den første gjengen for fort og la om kursen då dei såg oss. Dei neste hadde god tid og stø kurs og passerte på ca 20 meters avstand. Dagen var berga! 

Spekkhoggar mot Musvær

Grei avstand...

Då vart det motvindpadling mot Kvalneset på Kvaløya. Vi fekk sjå eit par knølkvalar til, men dei hadde ein hale av småbåtar og rib-båtar etter seg og for nordvestover. Det betydde at vi fekk sundet for oss sjølve og meska oss med ein haug med spekkhoggarar på den møysommelege vegen opp til lunsj-staden.  
Det kokte i fjordkrysset nord for Røsnes, men vi var for langt unna. Blåsten var det ikkje noko å seie på. 


Båling i myra med utsikt til kval i sundet, Kvalneset held det det lovar.

Heimveg i blåtimen.
Vi padla oss ut på fjorden sopass at vi fekk skikkeleg artig medsjøpadling tilbake til fergekaia. Ein super dag på sjøen - og definitivt kvalpadling! 

Kristin ordnar kart (endomondo). 
15 km padling og ein fin runde. På veg heim måtte vi stoppe og nyte nordlyset. 

Eg oppdaga Vengsøyatraversen, og skjønnar at eg må ut hit om sommaren med fjellsko. 

1 kommentar:

  1. Vengsøytraversen ja takk! Kan eg invitere meg sjølv med? :D den ser fantastisk fin ut!

    SvarSlett