mandag 23. februar 2015

Vinterferietur på Vardane

22.01 No har eg eigentleg ikkje vinterferie. Denne søndagen på Vardane gav den perfekte vinterferiekjensla likevel. Snø, kvitt, vakkert, vind, hint av kommande påskestemning i solgløtta.

Bygene gjekk kvite og ugjennomtrengelege frå morgonen. Vi la i veg i ellevetida frå Eikrem.

Grått, med håp om blått. Eventyrskog og vinterstemning. 

Det var både fotspor og skispor oppover skogsvegane. Etterkvart kom vi inn på scooterløype og. Det var berre velstand oppover bakkane. 

Sol og nesten påskestemning!

Rollonhytta. 

Synnøve er tidlegare Rollonjente, og vi var einige om at hytta var eit flott syn. Hyttevaktene måka og lagde toddy på hytta. No framover må vi hugse å legge litt pengar i sekken som standardutrustning.

Det hadde gått tre personar føre oss frå hytta, så vi hadde spor. Det var ein kalkulert gevinst med å starte litt seint... Dei som hadde gått føre hadde lagt spora i perfekte slake bautar oppover lia, så det var berre å gå. Svært godt lagte spor. Lett å gå med kortfell.  

Sikta forsvann, vi hadde vind i ansiktet og attknepne auge. Det var nok spor til å berre gå, og elles såg eg ikkje meir enn nokre meter framom meg. Vi møtte sporleggarane på veg ned. Dei fekk skryt, og kunne stadfeste at spora gjekk på Vardane. 

Nesten oppe! 

Eg på veg mot toppen (Foto: Synnøve)

Iskunst på Vardane (begge foto: Synnøve)
  
Synnøve på toppen 776 moh. Litt betre sikt, ei brødskive og av med fellene. 

Det var berre kjekt å renne ned att. Vi vart forundra over kor fort spora bleste att. Mange plassar var det berre såvidt råd å sjå våre eigne spor opp. Laust og fint, og god brems i snøen.  

Verda opnar seg. Vår venn Festøykollen viser seg fram. 

Frå Taustua vart vi freista til å renne i skogen i staden for å ploge ned vegen. Skikkeleg artig i eventyrskogen! Det var nok snø til at det vart meir stamping enn renning, men vi kom oss fint ned lia.  
Ned eventyrskogen

4 timar søndagstur med prat og pausar. Innom Rollonhytta var vi og. Veldig kjekt og perfekt vinterferiesøndag!

Ca 12 km og vel 700 høgdemeter.

5 kommentarer: