søndag 20. mai 2012

Øyhopping i Flora - Skorpa og Stabben

19. mai. Vi var gira på øyhopping, og la ut frå Tansøy landhandel etter lunsj. Vestsida av Asgrova er noko av det finaste eg har padla. Holmar og sund. Kort mellom turkise pollar og opne strekk med berre hav i horisonten.

Innanfor Kvamsholmane

Det var ikkje så gale med motvind, så vi bestemte oss for å krysse til Reksta om Stårholmane. Før vi var komne over friskna det til og det vart stritt nok å komme seg til holmane. Vidare var det kvite skumtoppar heile vegen til Reksta. Som gode Sunnfjordingar tok vi det med ro, og bestemte oss for å ete litt først. 

Frå Stårholmane mot Reksta og Skorpa

Reale damer

I løpet av turen skulle vi teste Real turmat, som ingen av oss eigentleg hadde trua på. Erfaringa er at det fungerar greit til lunsj, men er nok for små porsjonar til middag (hovedmåltid) på lange dagar med fysisk aktivitet. Den vart best når vi brukte fosskokande vatn rett frå primusen i staden for varmt vatn frå termos (kokt om morgonen).

Utkvilte og mette vurderte vi kryssing til Reksta. Motvind ja, men berre to kilometer, og ikkje spesielt grov sjø. Vi gjorde eit forsøk. Tungt, men det gjekk framover, og vi kom oss over. Då var spørsmålet: Skal vi finne ein teltplass her, eller skal vi til Skorpa? Orkar vi to kilometer til med kryssing? Under litt tvil så hadde vi begge mest lyst til neste øy. Vi padla frå holme til holme, med 5 minutt pause i livd bak kvar av dei. Det gjekk fint, men ingen av oss ville ta eit einaste padletak til då vi landa i Porsvika i sjutida. 

Dei innfødte var nyfikne og vennlege, og mista heldigvis fort interessa då vi ikkje hadde med kraftfor

Frå Porsvika over mot Florø

Nok ein kanonfin teltplass, denne gongen i livd for vinden. 

Brønnen. Det kvite var ein gong eit lam. Det er vanskeleg å finne vatn på øyane om ein ikkje oppsøker hus og folk, så det er god grunn til å ha med seg nokre liter i kajakken.

Området mot Batalden og Vevling ser ut som eit padleeldorado! 

Du veit det er kaldt når det einaste du vil etter ein lang dag er å gå kveldstur. Alle som kjenner oss litt veit at vi er slitne når vi snur halvvegs mot toppen. Men glimtet av "padlehimmelen" på nordsida var fantastisk.

Siste feriedagen og frukost i VARMEN! I dag kom sommaren, og det var vindstille og vakkert. 

Kjell kom ut frå Florø og møtte oss på Skorpa

På heimvegen tok vi ein æresrunde ved Stabben fyr

Nina og eg ved Stabben (foto: Kjell)

Ferien var slutt, og vi hadde hatt ein fantastisk tur. Frå vi skilte lag med "Nordkaperne" hadde vi padla ca 35 km og testa to av dei finaste teltplassane i Florabassenget. Øyene i Askvoll er flotte, men øyene i Flora er jammen ikkje noko dårlegare dei. Hit skal vi tilbake!


1 kommentar:

  1. Jeg er helt galen etter fyr! Stabben Fyr var utrolig spennende synes jeg!

    Flotte bilder Lene i en vakker tur/turer:)
    Jeg har fått mange korte turer glede deg også men savner og gleder meg til litt mer utfordringer:)

    Ja vi padler på:)) Fin sommer til oss alle:)

    SvarSlett