søndag 10. oktober 2010

Stormsamling i Bulandet

8.-10. oktober var øyremerka Stormsamling. Litt nervøs hadde eg meldt meg på surfekurs. Torsdagen roa nervane seg, då det var meldt FLAU vind og 1 m/s i Bulandet.

På Sandøy søndag - ytst ute i øyariket

Eg hadde klubben sin Avocet i helga. Zarek fekk vere med - under sterk tvil. I totida fredag var vi innstallert på Bualoftet i nydeleg ver. Vi padla tur ut på nordsida, til Buesteinane og rundt heile Bulandet tilbake til Nikøy og Gjørøy. Eg har aldri vore så langt vest før, og det var ei fin oppleving. Mange padlarar som dukkar opp over alt er uvant - men veldig kjekt. 

Kart frå fiskeridirektoratet si løysing - blå linje - ca område for runde både fredag og laurdag

Laurdagen var det surfekurs. På grunn av det flotte veret vart det kanskje ikkje akkurat det. Men vi tok runden andre vegen, og padla yttersia på heile Bulandet på leit etter den fine bølgja. Roger var sjef og vi for ut til dei brota vi såg. Fekk prøve oss litt, og såg på eit par flotte brot som dessverre (eller heldigvis?) gjekk i alle retningar, var alt for store eller steinete til å prøve seg på.

Eskimoredning må vi øve meir på. Det tykte verken eg eller Nina var spesielt kjekt.  Bildeshowet på laurdagskvelden såg mykje kulare ut enn det det EG hadde sett i løpet av dagen.. Vi let oss begeistre og breiflabben til Liv Turid gjekk unna. Kjell hadde vore på teknikk-kurs, medan Arinbjørn og Roy Ove hadde testa BSI-gjengen sine redningar..

Søndagen var det meir vind (frisk bris 9-10 m/s) frå nord. Vi let vekkerklokka få fri så det vart lunsjtid før bualoftet var rydda og vi for ut. Til Gjørøylykta og store bølgjer. Ikkje aktuelt for meg å gjere noko lenger ut der. Innom Fedøy og ut i sundet vestafor med stakane i. Store men fine bølgjer, så der vart vi ei stund. Så tok vi kaffien på Sandøylykta før vi for indre lei innatt. Alle kom med 16.00 ferja - og var einige om at dette hadde vore ei super helg!

Arinbjørn, Nina og eg på Sandøy mot Buesteinane.

Eg hadde (nesten) heilt fotofri - så det er Kjell og Odin som har dei flotte bilda  frå helga.
Bilde og videoar frå Stormsamlinga finn du på Odin sin padleblogg og Askvoll padleklubb. Kjell har og eit flott blogginnlegg med bilder frå stormsamlinga.

Tur/aktivitet i helga: Fredag: ca 10 km (4 t), Laurdag: ca 12 km (6 t), Søndag: ca 6 km (3 t)

2 kommentarer:

  1. Hei, dette var en imponerende blogg, både hva du får gjort og hva du viser frem! Takk for turen i helga, det var mye å glede seg over, i fantastisk natur og i så spesielt vær. Supert for meg å få treffe så trivelige folk fra Askvoll, hils rundt! Hyggelig at du vil følge bloggen min, og - vi sees en gang!

    SvarSlett
  2. Flott rapport (som vanleg) av ei super helg ja !
    Og hei til Marianne !

    SvarSlett