mandag 4. oktober 2010

Synfaring i Sørværet

Linda og eg hadde avtalt synfaring på Sørværløypa og elles oppmåling av Kystarvstiane på Værlandet. Forrige måndag satt vi inne i kommunestyresalen i knallvær begge to. Denne måndagen var det meldt store nedbørsmengder. Og den meldinga var det hald i!

Skal vi på synfaring så skal vi på synfaring.... Her er vi på toppen av Kvitløypa på tur nummer to for dagen. Flott utsikt. Teoretisk sett.

Kvitløypa er ein runde på 3,2 km på nordsida av Værlandet. Parker ved ungdomshuset. Skilt frå vegen. Løypa tek deg gjennom skog (!) med utsikt til Kalvøyna og Landøyna, til fine badeviker på nordsida, forbi Kvernhusvågen og opp på ein finfin utsiktstopp. Her kan du stemple Nordsjøportpasset, eller ta ein avstikkar til Værlandet Båt for mat og kaffi. Løypa vidare går forbi BADEPLASSEN med stor B på Værlandet. Ja det er ferskvatn ja....

Ta ein tur i Kvitløypa! Kjempefint!

Zarek fekk vere med på jobb i dag. Her er vi på veg ut i Sørværløypa. Klettane dukkar alltid opp, men aldri der eg trur. Eg vert totalt forvirra..

Sørværløypa er ikkje heilt ferdig, men vi såg på dei ulike alternativa i dag. Det vert truleg ein runde på ca 4,5 kilometer, med start frå krysset oppom ferjekaia (gravplassen). Stien ut til Breiheia (også kjent som høgde 44) er klar, og her er det eit fantastisk utsyn over heile Sørværet naturreservat. Hit er det laga ein informasjonsfaldar med informasjon til dei ulike numererte postane langs løypa. Spør på butikken!

Vi testa terrenget sørover. Vi kom ned til nokre viker og Linda fortalde om søppelprosjektet. Værlendingane har gjort ein kjempejobb med å rydde herrelaust søppel i og utanfor naturreservatet. Det ser generelt veldig mykje betre ut. Framleis fann vi litt skrot i den eine vika


 Vi har sett og vurdert innspel frå fagfolk og Værlandet IL, og vi er i alle fall einige om kvar traseen bør gå. No held vi fram den gode dialogen med fylkesmannen sine folk.
Eg gler meg til løypa er ferdig, og kan allereie anbefale turen til Breiheia. 

Sørværstien vert nok ikkje akkurat slik, men ikkje så langt unna.

Ein bra dag på jobb med fleire Kystarvarvprosjekt på programmet. Og det var faktisk fint å vere ute i dritveret og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar