tirsdag 14. april 2020

Bursdagspadling rundt Lepsøya

11.04 Koronapandemi, påske og bursdag. Grått og litt trist ver. Det kunne hypotetisk ha vore krisestemning. Det var det ikkje, for vi hadde ein plan! Forskriftsmessig lågrisikopadling, i gruppe på fem, med innlagt grilling og dronefilming. Vigrafjorden låg flat. Lepsøya rundt var innan rekkevidde. Våre eigne fargar liva opp i landskapet. Det var ekstra hyggeleg å møtast litt fleire på tur enn eg normalt ser på heimekontoret.

Klare for tur på Roald
  

Vigrafjorden låg flat

Eg var allereie godt nøgd med dagen. Foto Øystein


Lepsøya og Rønstadhellaren. 

Dønning ved "U-båtskjæret" (som eigentleg heiter Ravnen)

Innholmen. Her hadde vi tenkt å gå i land (for første gong). Det var eit yrande liv av sjøfugl; måsar, skarv, teist, ærfugl. Det er generelt lite fugl i området vårt, og dei vi har vil vi ta vare på. Så då sklei vi berre forbi på respektfull avstand, og bestemte oss for å utforske denne holmen til hausten att. 

Beinstrekk i Keila. Her er det som ei naturhamn, og gamle tufter etter fiskarbondeliv. 

Det budde vist folk her ute på 1500 -1700-talet. Ca 1760 vart gardane flytta inn i Hellevika, medan nausta og naturhamna vart brukt vidare til inn på 1900-talet på grunn av kort utror til fiskeplassane. I 2020 er det godt eigna for landing med kajakk og ein liten pause her. Eg sluttar ikkje å undre meg over alle stader der folk har budd og sett moglegheiter for liv og verksemd her i landet. 

Øystein ser nærare på "...dei steinute strender..."

Ulla fyr heilt til venstre på Haramsøya. Det er planlagt industriområde for vindkraft på platået. Nordøyane vert aldri det same om anlegget vert bygd, og det får negative konsekvensar for folk og fugl. Eg er sterkt kritisk til pågåande prosessar rundt vindkraft, og har meldt meg inn i Motvind. Der er det plass til fleire. 

Hellevik fyr - i privat eige

 
BÅL!!! 
Stigning i programmet. Gliset går heilt rundt. Den første grillpølsa i år smakte fortreffeleg!

Padlelunsj på Kjerstad på Lepsøya. Dronebilde frå Øystein 

Lang pause og god prat før roleg padling heim. Ein strålande dag på sjøen. Medbør og selskap av ei havsule på kryssinga over Vigrafjorden. 


23 kilometer - og heile dagen ute. (Endomondokart frå Roger)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar