mandag 17. august 2015

Guttetur til Ulla fyr

15.-16 august. Gutane hadde endeleg fått trua på telttur, og eg fekk vere med. Ulla fyr, eller rettare sagt: Ulla REV var målet. Laurdagen kom, veret var fint og surfevarselet var formidabelt! Det var vanskeleg å tru då vi la ut på flatt hav, men tung gammal sjø reiste seg mot skjer og grunner lengst ute.

This weekend we set off on our first kayaking/camping trip. Hopefully not the last. We headed north to the lighthouse of Ulla. From the Surf-forcast: Ulla is an exposed reef break that is often working and works all around the year. Tends to receive distant groundswells and the ideal swell angle is from the northwest. Good surf at all stages of the tide. The location means that it never gets crowded. Beware of rips, rocks. Great fun, though the surf on the reef was out of our league. 
Magisk lys og lovande dag - start i Mallavika på Vigra

Kryssing, og og ny kryssing. Skarveberg og vi nærma oss..

Det artigaste på veg over var ein flokk lyrar som var på jakt etter småfisk og hoppa og byksa rundt kajakkane våre ei stund. Teist, havsule, krykkje og skarv såg vi og.

Ulla fyr i sikte

Lunsj i solveggen på nausta. Kenneth tek ansvar så det vert nokre bilde av meg og.
20 bridgedamer hadde leigd fyret for helga, så vi nøgde oss med ein snarvisitt. Link til utleigeinfo Ulla fyr. 

Ulla fyr og revet som ei kvit stripe ut mot skjeret der ute. Full flo, og dette såg no greit ut?

Sommar og sydenstemning på berga ved fyret, varmen slo i mot oss frå steinen. Vi måtte hoppe litt rundt, og sjå etter teltplass. og nyte. Vi har ikkje vore mykje plaga med sommarvarme i år. 

Quiz: Kvar er dei to innfødte?

Idyll. Ulla fyr med tilhøyrande fyrmeisterhus. 

Vi for ut på Ullaholmen, fann leirplass og heiv all bagasjen ut av kajakkane. No var det tid for surf og leik! Vi for rett ut på revet.

Jason sjekkar ut. 

Revet. Stort. Det er to padlarar på bildet. 

Eg hadde nok sjølvinnsikt til å halde meg unna. Stort, buldrete, rotete. Kjekt å sjå, på trygg avstand. Vi vart ikkje så lenge her ute, for det var i grunn ikkje forhold for kajakkleik for nokon av oss. 

Litt rufseri. Det var berre det at kvar gong det slo over var det meir som Niagarafossen som kom straumande.

Skjeret vest av Ullaholmen. Fasinerande tønnebølgje. 

Vi snakka litt om å surfe på kanten av den her. Det var stor skilnad på setta, så dei MINSTE bølgjene var handterlege. Eg prøvde å få det ultimate tønnebølgjebildet då eg brått såg noko kjent der borte i veggen..

Turkis vegg med ein bitteliten dæsj raudorange padlar

Zoom. Jason er der. Jason vil eigentlig ikkje vere der. Vi er førebudd på å plukke småbitar..

Det gjekk bra, men hovudpersonen fortalte at det kjendes som å få eit piano veltande over seg. Vi for vidare. Point taken. 

Kenneth

Vi fann eit lite skjer der det reiste seg ei relativt snill bølgje. Den reiste seg fleire meter, og det kjendes som å få ein husvegg i ryggen, men her hadde vi mykje moro ei stund. Eg slit med timinga på slike brott, men hadde ein skikkeleg surf som var knallbra om eg skal seie det sjølv. Eg hadde og ein skikkeleg velt med ei påfølgande god rulle. Alt i alt måtte eg ut av kajakken berre ein gong i løpet av dagen. Bra dag!!

Jason

Holsvoltne returnerte vi til basen. 

Stemningsrapport frå dammen.  

Teltplass med utsikt - eg såg heilt "heim" til Skarsettinden

Møblering av leirplass

Tørkesnor


Fin leirplass og breie glis etter ein flott dag på sjøen. Gutane køyrer litt meir stil på tur enn eg er vant med. Møblert leirplass, tørkesnor, glas til guinessen. Vi har noko å lære her jenter!

Ulla fyr og heilt til høgre heilt bak skimtar vi Storholmen. 

Ein flokk havsuler underheldt oss og stupte etter kveldsmat i sundet. Ein billion knott heldt oss med selskap. Det var heldigvis rikeleg med ved så vi klarte å halde bålplassen leveleg. Med bål vart det kokekaffi, og sakte men sikkert vart det blåtime og seinsommarkveld. 


Søndagen starta grått. Frukost og fyring for å halde knotten frå livet. Ein liten mink på besøk. Det såg ut som mindre forhold så vi måtte sjekke tønnebølgja på nytt.

Tønnefasong i dag og. Klok av skade, ingen kajakkar i "tønna"

Det var i grunn ikkje supre forhold noko stad, Det vart enten for stort eller for lite. Eg hadde ein veldig fin piruett med baklengssurf på eit brott. Vi surra rundt fram til lunsj og koste oss med å vere ute, på ny plass og ha fri.  Siste holmen før lunsj var det eit par stykker som berre skulle gå innsida. Eg høyrde det dunka, men fekk ikkje sjå resultatet før vi kom på land.  

P & H Delpin slo opp at den gamle "idrettsskaden" sin

Kvikkfiks med gaffa. 

Skarv på heimveg.

Skarv, ørn og laaaange kryssingar i grått landskap på veg heim. Av ein eller anna grunn var det seigare enn dagen før. Eg har tenkt at Ulla var så langt unna. Vi brukte ca 2 timar frå Vigra til Ulla, og det same på returen. Heilt overkommeleg med andre ord. Strålande padling og kjekk helg!

Kart

GPS- info med surfing: 
Dag 1:  25 km Snittfart første time: 6,5 km/t
Dag 2: 18,5 km Snittfart siste time: 5,9 km/t

Då eg kom heim var eg "sjøsjuk" og golvet gynga resten av den kvelden. Dønning skal ein ikkje spøke med! 

2 kommentarer:

  1. Scary surf! Looks like you had a fun trip, I wish I could come an play too.

    SvarSlett
    Svar
    1. Felt quite small in this surf, I'll admit that. You're welcome anytime! :) Someday...

      Slett