søndag 25. desember 2011

Julegilde med jaktkameratane

Det hadde ikkje vorte mykje til måltid med det eg har fanga, fiska eller plukka i 2011. Heldigvis har eg vennar. Vennar med andre prioriteringar og talent for matauk. 1. juledag sitt jaktkameratgilde var sikra.

Menyen seier det meste.

Forrett 1:
Grava rype- og orrfuglbryst frå Dorothea med frisk skogsbæryoghurt
Vin: Grimaldi Dolcetto d`Alba (2010)

Forrett 2:
Rakfisk i lefse med lun potetsalat, eggsalat, flatbrød og smør
Vin: La Stoppa Ageno (2006)

Hovedrett:
Rådyrlår frå Skarset med frisk asparges, mandelpotet og Kent sin spesialsaus
Vin: Cascino Gucco Barolo (2007)

Dessert:
Panna Cotta med Skogsbærsaus
Vin: Royal Tokaji (2007)

Så rundar vi av gildet med Karianne sine muffins med marengstopping og kaffi..

Stor takk til Arve og Kent for eit eineståande måltid i godt lag. Kokkeleringa står til tre stjerner i Michelin-guiden!

2 kommentarer:

  1. Både mat, drikke og selskap ser alldeles fortreffende ut!

    SvarSlett
  2. No fekk eg vatn i munnen;) dette er mat for spreke folk.

    SvarSlett