lørdag 16. juli 2011

Testbaking av turbrød

Alvoret slo oss i går. Vi skal snart vere veldig lenge på tur, utan tilgang til butikk og ferskt brød. Eg hatar havregraut. Difor verka kombinasjonen soling og test av alternative brød som ein god ide i dag.

Sommarstemning på Synnes mot Erkna. Perfekt plass for dagens gjeremål.

- "Hei, eg er Pluto og lurer litt på kva du held på med?" Slik fekk eg selskap under eksperimentet.

Det skal jo ikkje vere så mykje hokus-pokus dette.
1. Bland vatn og olje i mjølblandinga. Deigen er klar. Vent litt.

2. Klapp ut ein passelig stor bit og legg i steikepanna på stormkjøkkenet. Vent litt.

3. Putt på pålegg og et.

Resultatet vart ganske bra, om eg skal seie det sjølv. Heller dette til frukost enn tanken på havregraut... Eigarane til Pluto var testpanel, og gav tomlane opp.

- "Korleis var det no? Hadde vi ein avtale om den der brødskiva eller? Eg kjem no og sjekkar litt her hos deg eg..."

Brødoppskrift og erfaringar
 ca 5 dl Focacciablanding
ca 5 de sammalt kveite grov
2 ts bakepulver
olje
ca 3 dl vatn

Den tynnaste leiven vart best (ca 1,5 cm). Relativt svak varme, 4-5 minutt på kvar side. Dette er nok til to-tre leivar, og (meir enn) nok til eit måltid til to personar.

Er det nokon som har gode oppskrifter på turbrød eller anna mat som det er greit å lage til på stormkjøkken? Eg vil gjerne ha tips om det! Legg inn kommentar!

Det er vakkert på Vigra. Eg likar meg betre og betre her ute. Når eg har trudd at Vigra stort sett berre var flyplassen så var det ei grov feilvurdering..

3 kommentarer:

  1. Gøy å følge med på turene dine Lene.

    tips til turmat..

    Lompe, pesto og fisk (selv-fisket)

    Pinnebrød, er allsidig og enkelt å lage.

    Nudler.. veier lite:-)

    Hellebrød (stekes på helle eller i panne)

    1 dl helkorn som du knuser selv
    1 dl hvetemel
    1/4 ts salt
    1 dl vann

    Potetboller:
    1 pose potetmospulver
    Vann
    1/2 dl hvetemel
    Persille, evnt. annet krydder
    Smør

    Kan også gjøres mer spennende med å blande inn 1 boks mais. Så steker du boller av dette og serverer med tyttebær.

    Ta vare på evnt. hermetikk bokser og ha med litt popcorn for popping på bål.

    God Tur.

    SvarSlett
  2. Hei Hanne! Lenge siden! Takk for supre tips. Lompe/pesto/fisk skal testes snarest! Bålpopcorn høres også ut som et skikkelig partytriks! :o)

    SvarSlett
  3. Ja, lenge siden sist. Jeg har jo smug oppdatert meg på deg via disse sidene:-)

    OBS
    Husk at du tar lokket halvveis av hermetikkboksen sånn at den kan lukkes litt, ellers blir det popcorn brann i stedet for kos. He he..

    Har forresten smakt stekt pinnebrød som var fyllt med små biter av stekt chorizo pølse. Overraskende godt og et måltid i seg selv.

    Gleder meg til å se nye turer som blir postet:-)

    SvarSlett