onsdag 21. juli 2010

Hengenipene!

Møtte Hege i trappa 08.00 måndagsmorgon 19. juli. "Familierådet" gjekk fort føre seg i nest øvste trinnet. - Vi går vel berre å legg oss igjen? - Jepp. Skodda låg heilt nedpå fjorden og det silregna.

Etter ein kvalitetsfrukost og litt shopping i Askvoll var vi klar for tur. Som dagane før letta det frå lunsjtider. Vi sette kursen mot Førdefjorden og nye fjelltrimpoeng.

Fossedalshengenipa er veldig annleis enn Toreheia. Eg ville vise fram og Hege ville sjå.

Vi strenar opp "verdas største svaberg"!

Konglomorat

Konglomoratfjell er artig! Knudrar, fargar og fasongar. Fast fjell av småstein. Ikkje ein sprekk nokon plass. Godt å gå på er det og. Nokre sauar, litt puls og brått er vi oppe. 30 nye poeng vert innkassert. Utruleg fnt område dette, med formasjonar, vatn, dalar og fjordar i mange variantar.

På Fossedalshengenipa med utsikt mot Markahengenipa (t.v. for skulder).

Kjapp lunsj, slik at vi akkurat ikkje fekk naglebet. Juli? Trur vergudane må sjekke kalenderen sin gitt. Men fint og opphald, klagar ikkje på det. Neste hengenipe stod for tur. Ned berget, krysse myra og utover dei slake berga mot neste topp. Lett å gå. Kjekt å vere på tur. Verdensproblema vert små, og vi har stort sett løysingar på det meste.  

Soldogg (Drosera intermedia?) Kul kjøttetar.

Der var vi...Frå Markahengenipa mot Fossedalshengenipa.

Fjell er ofte finare frå nabofjellet enn frå toppen. Motivasjonen for å gå på to toppar? Her var det jo ikkje bok eingong. Kunsten er å spare på kaffi og sjokolade slik at det er litt å hente på kvar topp..

Kniv er lurt på tur - kjem alltid til nytte. 2 damer - to toppar - ein Stratos.

Markahengenipa frå vatnet. Fin topp dette og.

Dagens rute: 11 km, to toppar (713 og 605 m.o.h) og faktisk alle hengenipene i Askvoll besteget på ein dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar