fredag 5. mai 2017

Strandryddedag med Kystverket

5. mai 2017
Kystverket slo på stortromma i 2017 og alle einingar i Ålesund deltok på Strandryddedag, i ein halv arbeidsdag. Målet var å rydde ei utvalgt bukt på Ellingsøya og ha ein sosial dag ute på tvers av organisering og daglege oppgåver. Det var ein nydeleg vårdag så det var ein blid og spent gjeng som for ut. Informasjon og HMS vart ivareteke på beste Kystverksvis, og vi var inndelt i roder, arbeidslag og fått personleg utdelt refleksvestar, hanskar og caps. På åstaden var det posar frå "Hold Norge Rent". Det store spørsmålet på bussen var om det var nok søppel til oss alle....

Idyllisk liten poll ved første augekast

Strandlinja frå flomålet og 10-30 meter oppover var pepra med plast i alle variantar. 

Ny, gammal, kortreist, langreist, små og store bitar. Vi vart ståande i ro og plukke full sekk etter sekk. Dei som ikkje hadde vore med på strandrydding før fekk hakeslepp. Kan det vere SO gale som dette?


Smila var til ære for fotografen. Det vart etterkvart ein dyster gjeng som plukka for harde livet. 

Plastmanngard

1. linja sette fulle posar ved vegen. Logistikkteamet køyrde. Plukkarane sprengde logistikkapasiteten frå første stund. 

Nesten heteslag, men denne fjøra har ikkje vore så plastfri på mange år. 

Fra alle bransjar i alle storleikar. 

Her er det som ikkje fekk plass i kontainer i første omgang. 

Økta vart runda av med kaffi og kake og mediemerksemd. 

Ca 80 personar rydda i 3 timar. Vi leverte 55 kubikkmeter avfall med samla vekt 2,76 tonn.  
Effektivt opplegg. Den største lærdommen var at vi undervurderte mengda med søppel, og transportbehovet. 

Ein vert matt av å rydde i fjæra, og får verkeleg forbrukarsamfunnet si bakside i fleisen. Samstundes kjennes det godt og konkret og delta på ryddeaksjon. Kanskje kan din arbeidsplass eller vennegjeng melde seg på Strandryddeaksjon 2018?  

Etter det eg veit deltok Kystverket på strandryddedagen i 2017 i Horten, Haugesund, Ålesund, Kabelvåg og Honningsvåg. Til saman var det nærare 250 personar i sving i 1/2-1 dag.    

1 kommentar:

  1. Det var nå sannelig bra de ikke fikk plass til deg i containeren! Utrolig trist så mye søppel det er overalt. :( Virker litt nytteløst, men man kan ikke gi helt opp heller.

    SvarSlett