mandag 21. mars 2011

Rett og slett ein fin skitur..

Laurdag 12. mars. Askvolhelg. Forferdeleg snøver fredag kveld på veg nedover. Eg lurte litt om vi kom til å komme oss på tur i helga. Laurdag vart det skitur! 80 cm snø på vegen ved vassverket i Holmedal. Jomfrueleg vakkert. Eller blytungt å trakke alle spora sjølv...


Landskapet var heilt forandra av all snøen. Vi var like i nærleiken av stien til Håland/Tveitsstølen, samstundes som vi ikkje var heilt sikre på kor vi var. Før vi omtrent stod oppå taket på stølen. Retningssansen var det i alle fall ikkje noko å seie på.

Stølshusa til Håland/Tveit

I Fagredalen gjekk verda i kvitt. Vi HADDE tenkt oss på Svarthamrane. 10 poeng å hente der. Rundt oss var det berre kvittikvitt. Du veit at det er lite sikt når du vert usikker på kva som er opp og kva som er ned. Vi venta og venta.

Sjølv "Eg-snur-aldri-Nina" måtte krype til korset. Mykje tung nysnø gjorde at det  var fint å komme seg heim for ein gongs skuld. Det var mogleg å styre, og farten vart begrensa.

Vinterlandskap i Holmedalsfjella

Ingen poeng. Ingen topp. Som skitur betrakta så hadde det vore ein riktig så fin dag; med toddy,  matpakke og nokre nye fregner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar